scroll down

Blog - Trustteam koopt Aspex

29/10/2021

Trustteam, dé IT-partner voor kmo’s, koopt Aspex, een IT-bedrijf dat al meer dan vijftien jaar klanten helpt bij de migratie van hun systemen naar de cloud. Trustteam kan zo zijn klanten ook oplossingen bieden in de public cloud, waarin Aspex gespecialiseerd is. De medewerkers kunnen aan boord blijven, terwijl de klanten van Aspex voortaan ook kunnen genieten van het brede aanbod van Trustteam.

Met ruim 15 jaar ervaring in application hosting is ASPEX uitgegroeid tot de referentie voor Software-as-Service (SaaS)- en MS Azure Public Cloud-oplossingen in de Benelux. De missie: een zorgeloze IT-infrastructuur opzetten op maat van de klant, met gegarandeerde maximale uptime. Vanaf 1 november zullen de medewerkers van Aspex aan de slag gaan bij Trustteam, met behoud van hun opgebouwde rechten en loonvoorwaarden.

Constante groei is voor Trustteam de rode draad sinds de oprichting in 2002 door CEO Stijn Vandeputte. De laatste twee jaren werd deze visie extra onderstreept door de overnames van Nexis (Waver), Compuboek (Wevelgem) en Firmware (Nazareth). Dit ging samen met de verdere uitbouw en uitbreiding van de Franse structuur, Trustteam France. Daar communiceerde Trustteam onlangs nog de overname van TL-systèmes. Momenteel heeft Trustteam negen vestigingen, waaronder vier in België, vier in Frankrijk en één in Roemenië. Het biedt werk aan een team van zo’n 300 specialisten.

“Met deze overnames wil Trustteam de volledige ontzorging op vlak van IT zo compleet mogelijk invullen. De constante innovatie en ontwikkeling betekent ook voor Trustteam het ontdekken van nieuwe know-how. Door ons te versterken met nieuwe gespecialiseerde teams, kunnen we steeds de beste kennis en service garanderen. De overname van Aspex, die vanaf 1 november een feit is, past perfect in dit groeiverhaal”, aldus Stijn Vandeputte, CEO van Trustteam.

Trustteam helpt ondernemingen in hun digitalisering. Het beschikt over twee eigen datacenters (ISO 27001) en biedt zijn 6.500 klanten een totaalpakket van hardware en software aan (ZenSoft ERP/Boekhouding, Myzen digitale scanning, Health at Work, CRM en maatwerk), voornamelijk in eigen beheer. Tevens biedt zij Voipplay aan, een eigen VOIP platform volledig API aangestuurd. Trustteam voert ook security-audits uit en ondersteunt ondernemingen via specifieke software om eindgebruikers te sensibiliseren om het risico op ransom-aanvallen te verlagen. Trustteam beschikt over een 24/7 support.

Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Blog - Andere nieuwtjes

11/01/2022 - Microsoft voert een belangrijke prijsstijging door vanaf maart 2022

Microsoft heeft enkele prijsstijgingen aangekondigd vanaf 1 maart 2022. Trustteam volgt dit...

Lees meer

30/09/2021 - KLANT IN DE KIJKER: Stratton-Maes

Onafhankelijke verzekeringsmakelaars zien zich geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Stratton...

Lees meer

25/05/2021 - Gecompliceerde facturatie? Niet meer van deze tijd!

Wat maakt het facturatiepakket MyZen zo bijzonder? Lees verder en ontdek enkele belangrijke...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters