scroll down

Blog - Microsoft voert een belangrijke prijsstijging door vanaf maart 2022

11/01/2022

Microsoft heeft enkele prijsstijgingen aangekondigd vanaf 1 maart 2022. Trustteam volgt dit uiteraard nauw op en bekijkt de impact hiervan voor elke klant. Voor Microsoft is dit de eerste substantiële prijsstijging in de afgelopen 10 jaar. Als reden verwijst Microsoft naar de continue innovatie & investeringen in de tools sinds de lancering ervan.

Key Changes

Vandaag kan een CSP-contract op maand- of jaarbasis worden afgesloten zonder prijsverschil en met de flexibiliteit om in de loop van het jaar licenties toe te voegen of te schrappen.

In de nieuwe NCE-formule heeft de looptijd van het contract wel een invloed op de prijs en op de flexibiliteit van het contract.

Jaarcontracten worden de standaard. U verliest ook de mogelijkheid om het aantal licenties in de loop van het jaar te verminderen. Er kunnen wel licenties worden toegevoegd, die pro-rata voor de resterende looptijd van het jaarcontract zullen worden aangerekend.

Prijsstijging Microsoft

Vanaf maart 2022 voert Microsoft een prijsstijging in voor volgende producten. 

Microsoft 365 Business Basic
Microsoft 365 Business Premium
Office 365 E1
Office 365 E3
Office 365 E5
Microsoft 365 E3

Innovatie en investeringen door Microsoft

Sinds de introductie van Office 365 in 2011 en Microsoft 365 in 2017 hebben beiden een ontzettend grote evolutie ondergaan. Zo werden meer dan 30 nieuwe apps (Forms, Teams, Planner, Power Apps, Power BI, Power Automate, OneDrive...) geïntroduceerd. De prijsstijging door Microsoft gaat dus wel degelijk gepaard met een grote evolutie van de applicaties.

Trustteam heeft sinds de introductie in 2011 ook een uitgebreide know-how ontwikkeld met betrekking tot deze applicaties. Ons dedicated Microsoft 365 team staat elke dag klaar om u niet harder maar efficiënter te laten werken met de Microsoft applicaties.

De rol van Trustteam

Trustteam zal voor elke klant individueel nagaan wat de juiste impact is van deze prijswijzigingen. Voor de klant zijn er verschillende opties.

  • U kan op dezelfde manier blijven werken als voorheen. Enige verschil is dat er per licentie een prijsstijging zal zijn van 10% à 20% vanwege de nieuwe formule. 
  • Als u voor maart 2022 overschakelt naar een contract op basis van de NCE-formule voor dezelfde licenties zal de prijs ongeveer gelijk blijven. Het enige verschil bevindt zich in de flexibiliteit. Deze licenties zullen geblokkeerd worden voor 12 maanden. Trustteam vraagt hier wel om jaarlijks te betalen.

Blog - Andere nieuwtjes

29/10/2021 - Trustteam koopt Aspex

Trustteam, een IT-partner voor kmo's, koopt Aspex, een IT-bedrijf dat al meer dan vijftien...

Lees meer

30/09/2021 - KLANT IN DE KIJKER: Stratton-Maes

Onafhankelijke verzekeringsmakelaars zien zich geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Stratton...

Lees meer

25/05/2021 - Gecompliceerde facturatie? Niet meer van deze tijd!

Wat maakt het facturatiepakket MyZen zo bijzonder? Lees verder en ontdek enkele belangrijke...

Lees meer
  • One-stop-shop voor uw IT
  • Beheer van eigen datacenters